Habos kakaó, presszó kávé, limonádé, kóla. Az alábbi felhozatallal egy kistérségi kávézó elüzemelhet, de jelen menü ajánlatunk szereplői Macbookok belsejébe kerültek szervírozásra.

Félre a tréfát, ha beázik egy készülék, ott biza nem lesz mosoly, de nem is szükségszerűen drámai a helyzet. Igyekeztünk összeállítani egy elsősegély csomagot, mi az, amit érdemes, és mi, amit tilos.

Tedd!:

  • Azonnal kapcsold ki a készüléket, távolítsd el a töltőt (ha használtad)
  • Ha lehetséges, távolítsd el az akkumulátort a gépből, ha nem tudod hol találod, inkább ne nyúlj hozzá
  • A lehető leggyorsabban keresd meg a hozzád legközelebbi szervizt és vidd be a gépet, ahol a szakértők megteszik az első, és talán legfontosabb lépéseket, hogy minél jobban megúszd a helyzetet

Ne tedd!:

  • Ne használd tovább vagy próbáld bekapcsolni a gépet
  • Ne akard szárítani az eszközt hajszárító vagy hősugárzó alkalmazásával
  • Ne öntsd rá Ben bácsi zacskós rizsét
  • És a legfontosabb: ne várj!

Tudjuk, hogy nem egy internetes videó, leírás oszt meg “praktikákat” amelyekkel – állításuk szerint – megúszhatod a javíttatást, de saját tapasztalatunk alapján ki kell jelentsük, ilyenkor csak rosszabb helyzetbe hozod magad.

vizesmacbook-300x190

Amennyiben a szervizes eltávolítja az áramforrást, felméri a kár mértékét, könnyen lehet, hogy egy ultrahangos tisztítás megoldja a helyzetet, netalántán a billentyűzet cseréjével menthető az eszköz. Azonban megtörtént a helyzet, mikor ügyfelünk némi limonádé a géppel történő kóstoltatása után megpróbálta három napig szárítani a Macbookot, majd be is kapcsolta, amivel sajnos a tipikus hibákat követte el. A késői szervizbe érkezés, valamint a nem megfelelő reakció oda vezetett, hogy sajnos a laptop billentyűzetét és alaplapját is cserélni kellett, amely már közel járt a típus aktuális – használt – piaci értékéhez.

Javasoljuk hát mindenkinek, hogy ne várjanak, ne próbáljanak “praktikákkal” spórolni, a legvégén valószínűleg – ahogy az lenni szokott – az olcsóbb lesz a drágább.